Uw specialist in infuustherapie

Wat is infuustherapie?

Bij infuustherapie wordt er vocht of medicatie met een infuus toegediend. Via deze infuus krijgt de patiënt de nodige vloeistoffen of medicatie binnen. Deze infuus komt via een naald in een bloedvat, lichaamsholte of onder de huid binnen. Via deze infuus kan dan vocht, antibiotica, chemotherapie, parentale voeding of morfine toegediend worden. Op die manier neemt het lichaam deze stoffen ook sneller op. Zo kunnen grote doseringen ook tegelijk de patiënt beter maken.

De technologie staat niet stil, en dat is maar goed ook. Tegenwoordig kunt u heel gemakkelijk uw infuusbehandeling van thuis uit volgen. Dit verbetert het comfort en de levenskwaliteit van de patiënt aanzienlijk. Samen met uw huisarts volgen we uw infuustherapie nauwgezet op.
Infuustherapie via poortkatheter

Dat is dan ineens ook de voornaamste reden om te werken met een poortkatheter. Wanneer een patiënt veel prikken zal ervaren tijdens een bepaalde periode, wordt er een poortkatheter geplaatst. Deze ingreep is volledig pijnloos en spaart oppervlakkig gelegen aders. Tot slot verlopen prikken hierbij vlotter dan bij gewone infusen. Deze poortkatheter blijft in het lichaam van patiënt zolang als diens behandeling duurt.


Infuustherapie als onderdeel van palliatieve zorgen

Bent u op zoek naar een discrete partner voor palliatieve zorgen aan huis? Ons team verplegers staat 24 op 24 voor u klaar en wil u de graag de nodige aandacht geven. Naast onze permanentie, kan ook infuustherapie een onderdeel zijn van deze palliatieve zorgen. Hebt u een tekort aan voeding of vocht? We helpen u graag verder. Meer over palliatieve hulpverlening


Voordelen infuustherapie

  • Dankzij onze specifieke opleidingen zijn we een echte kenner van infuustherapie. Een infuus aanbrengen is een delicate handeling die voor ons bijna vanzelfsprekend is. U hoeft dus geen bang te hebben.
  • Daarnaast hoeft u niet meer langs te gaan in het ziekenhuis maar kunt u uw infuustherapie om uw gemakje thuis volgen.
  • We gaan steeds te werk met kwalitatieve producten, zoals infusen.
  • We hebben een nauwe samenwerking met uw huisarts en volgen uw infuustherapie dan ook van dicht bij op.
  • Een infuustherapie werkt heel snel en effectief. De stoffen worden snel door uw lichaam opgenomen en grote hoeveelheden kunnen toegediend worden.  • Maak uw afspraak