Oncologische zorg aan huis

Wat is oncologische zorg aan huis?

Bij oncologische zorg aan huis staat het comfort van de patiënten centraal. Deze patiënten gaan in het algemeen door een moeilijke en oncomfortabele periode in hun leven. Dankzij oncologische zorg aan huis worden de ongemakken van deze kankerzorg aan huis beperkt. Thuisverpleging de Zonnebloem begeleidt en ondersteunt u graag met de juiste oncologische zorg aan huis.


Wat is kanker?

Tegenwoordig kent iedereen wel iemand in zijn omgeving die aan deze ziekte lijdt. Er bestaan wel meer dan honderd verschillende soorten kanker. Het is een ziekte waarbij er een ongecontroleerde deling van de cellen op een bepaalde plaats in het lichaam aanwezig is. Deze ziekte heeft niet per se een directe oorzaak. Van sommige kankers weten we dat er wat factoren zijn die het risico op een carcinoom vergroten. Andere typen van deze ziekte zijn dan weer erfelijk beladen.

Enkele soorten kanker zijn:

  • Borstkanker
  • Longkanker
  • Prostaatkanker
  • Baarmoederhalskanker
  • Dikkedarmkanker
  • Nierkanker
  • Leukemie

Naargelang het type kanker, de uitgebreidheid van de tumor, de algemene conditie en de leeftijd van de patiënt, zijn er behandelingen voor handen, zoals chemotherapie of chirurgie. Onze oncologische zorg aan huis kan deze behandelingen deels opvangen of de ongemakken van deze behandelingen beperken. Lees meer info over kanker.

U kunt uw chemotherapie van thuis uit volgen. 48 uur na uw chemotherapie volgen onze thuisverplegers uw situatie op. Wanneer uw dokter een andere behandeling voor u opstelt, verwijzen we u liever door naar een gespecialiseerd ziekenhuis.


Welke zorgen vallen onder oncologische zorg aan huis?

Mensen met kanker hebben vaak problematische wonden. Binnen oncologische zorgen aan huis worden deze wonden dan ook met de nodige precisie verzorgd. Ook helpen we met de afkoppeling van de ASSN van de chemotherapie. Ook spoelen onze thuisverplegers uw poortkatheter systeem. Hiervoor gebruiken we de producten van kwalitatieve bedrijven. Dit poortkatheter systeem is heel technisch. We volgen dan ook steeds bijscholingen om deze kwalitatieve producten te mogen gebruiken en dit systeem tot in de puntjes te beheren.


Voor wie is kankerzorg aan huis ontstaan?

De fase van de ziekte, de behandeling die door de dokter opgelegd wordt en de leeftijd van de patiënt bepaalt veel. Zo proberen we jonge patiënten te genezen van deze ziekte. Oudere patiënten willen we eerder het juiste comfort aanbieden via deze dienst. Thuisverpleging de Zonnebloem begeleidt en ondersteunt u graag met de juiste oncologische zorg aan huis.

Maak uw afspraak