Inspuitingen aan huis door de Zonnebloem

Welke inspuitingen worden aan huis gegeven?

Binnen inspuitingen aan huis maken we bij Thuisverpleging de Zonnebloem een onderscheid tussen subcutane (onderhuidse) en intramusculaire (via het spierweefsel) spuiten. Door uw persoonlijke inspuitingsschema wordt er beslist of uw spuiten onderhuids of in de spieren geplaatst worden. Een onderhuidse inspuiting gebeurt vaak in de buik, bovenbeen of bovenarm. Wanneer er een vlugge werking van het geneesmiddel nodig is, brengen onze collega's de inspuitingen aan huis via het spierweefsel in. Hierbij zal uw medicatie dikwijls bestaan uit een olieachtige vloeistof. Deze inspuiting gebeurt via de bilspier of in de bovenarm.

Daarnaast kan onze thuisverpleging ook ingeschakeld worden wanneer u de diagnose van diabetes gekregen hebt. Hiervoor worden insulinespuiten ingebracht. Naast de inspuiting kan onze diabeteseducator u begeleiden en meer vertellen over deze aandoening, of u zelfs leren om de inspuiting zelf uit te voeren.Voordelen inspuitingen aan huis

Voor deze inspuitingen hoeft u uw woning niet te verlaten en is er dus geen verplaatsing nodig om uw medicatie te krijgen. Alle ongemakken van spuitjes worden verzacht doordat deze in een betrouwbare omgeving geplaatst worden. De vertrouwelijke band tussen thuisverpleger en patiënt draagt ook bij aan het algemene ontspannen gevoel van de patiënt.


Inspuitingen aan huis door thuisverpleging de Zonnebloem

Maak uw afspraak